Mercedes-Benz Clasa X 2018 este noul model ce satisface eficient cerințele diferitelor grupuri de clienți. Noul pickup Mercedes-Benz Clasa X 2018 va fi disponibil în trei variante: Pure, Progressive și Power. Designul său atrage atenția asupra calităților de robustețe, rezistență și capacitate off-road. Camioneta măsoară în lungime 5.340 mm, lățime 1.920 mm, înălțime 1.819 mm cu un ampatament de 3.150 mm. Pickup-ul poate încărca o sarcină utilă de până la 1,1 tone și poate tracta până la 3,5 tone. Designul și prezența puternică pe șosea, fac referire la dinamica laterală excelentă a noului model. Varianta Power dispune în mod standard de faruri cu LED, ce oferă siguranță suplimentară noaptea și în condiții meteorologice nefavorabile. Lămpile de ceață fac parte din dotarea standard pentru toată gamă de modele. În zona de încărcare se află o priză de 12 volți pentru alimentarea unor echipamente suplimentare cum ar fi compresoarele.

Pentru culoarea exterioară, Mercedes-Benz Clasa X 2018 pune la dispoziție o paletă de nouă nuanțe. În funcție de echiparea pe care o alegeți, sunt disponibile șase modele de jante din oțel sau aliaj ușor, cu mărimi de 17, 18 sau 19 inci. Dacă este necesar, capacitatea de funcționalitate poate fi imbunătățită pentru a se potrivi necesităților specifice. Interiorul este foarte confortabil pentru un pickup de dimensiuni medii și este finisat cu materiale de calitate. Pentru scaune sunt disponibile patru modele de tapițerie din material textil și două modele de tapițerie din piele. Mercedes-Benz Clasa X 2018 se remarcă prin confortul și spațiul generos pentru maximum cinci persoane. Sistemul de infotainment afișează informațiile pe ecranul de 8.4 inci. Vitezometrul și tahometrul sunt analogice iar între ele se află un display de 5.4 inci. Volanul multifuncțional cu 12 butoane este ajustabil și permite o poziție relaxată.

Mercedes-Benz Clasa X 2018

Mercedes-Benz Clasa X 2018 Interior

Opțional, consola centrală a noului Mercedes-Benz Clasa X 2018 poate dispune de un touchpad multifuncțional, ce poate fi controlat cu ajutorul gesturilor. Scaunele oferă un suport lateral optim, o poziție înaltă și sunt foarte confortabile datorită spumei ergonomice. Varianta de echipare Power, dispune de scaune cu reglaj electric. Fiecare portieră poate transporta câte o sticlă de 1,5 litri, în timp ce consola centrală dispune de suport pentru pahare. Compartimentul din cotieră dispune de o priză de 12 V și de porturi USB și SD. În varianta Power Mercedes-Benz Clasa X 2018 dispune de climatizare automată cu două zone Thermotronic. Acest sistem reglează automat temperatura interioară a vehiculului și fluxul de aer, îmbunătățind confortul termic. Variantele Pure și Progressive dispune de aer condiționat. Pentru teren accidentat este disponibil pachetul Technical Underguard. Acesta a fost proiectat pentru a proteja zonele relevante ale șasiului, motorul și transmisia împotriva daunelor.

Mercedes-Benz Clasa X 2018 va fi disponibil cu două motoare puternice și eficiente. Propulsorul diesel Common-Rail cu capacitate de 2,3 litri, este disponibil în două variante. X 220 d cu un singur turbocompresor dezvoltă 120 kW / 163 CP, în timp ce X 250 d biturbo dezvoltă 140 kW / 190 CP. Motorul biturbo oferă un cuplu puternic la turații reduse și mai multă putere la capătul superior al intervalului de rpm. Ambele variante diesel sunt disponibile cu volan pe stânga sau pe dreapta, cu tracțiune spate sau integrală. Toate modelele Mercedes-Benz Clasa X 2018 dispun de transmisie manuală cu șase trepte. Pentru varianta X 250 d 4MATIC, este disponibilă opțional transmisia automată cu șapte trepte. La mijlocul anului 2018, va fi lansat un motor diesel V6 cu cuplu puternic. Acesta va beneficia ca dotare standard de tracțiunea permanentă integrală 4MATIC și de transmisia automată cu șapte trepte 7G-TRONIC PLUS.

Mercedes-Benz Clasa X 2018

Puternicul V6 diesel va beneficia de padele pentru schimbarea treptelor de viteză și de funcția Eco Start/Stop. Mercedes-Benz Clasa X 2018 dispune de suspensie ce asigură un confort deosebit. Aceasta constă într-o punte față dublă și o punte spate multi-link cu capacitate de articulație. Discurile de frână ventilate, au diametru de 32 centimetri pe față și 30,8 centimetri pe spate. Acestea asigură distanțe scurte de frânare și capacitate termică ridicată. Tracțiunea integrală 4MATIC poate cupla sau decupla roțile din față printr-o comandă electrică. De la jumătatea anului viitor, Mercedes-Benz Clasa X 2018 va fi disponibil și cu tracțiune integrală permanentă. Acest sistem va fi oferit doar pentru varianta diesel V6. Tracțiunea va dispune de modul 4H pentru off-road și 4L pentru nisip sau noroi. Datorită distanței la sol de 221 mm, pickup-ul poate urca o pantă de 45 grade și poate trece prin apă cu adâncimea de 60 cm.

Mercedes-Benz Clasa X 2018 dispune de șapte airbag-uri. Sistemul Active Braking Assist frânează automat pentru a preveni o coliziune dacă șoferul nu răspunde în timp util. Sistemul funcționează între 5 și 200 km/h. Trafic Sign Assist detectează limitatoarele de viteză, precum și când aceste restricții se termină. Camera pentru marșarier facilitează parcarea afișând imaginea din spate pe display-ul central. Noul pickup dispune de sistem de monitorizare a presiunii în anvelope. Datorită cartelei SIM integrată, accesarea vehiculului se poate face și prin telefonul smartphone. Astfel proprietarii pot verifica nivelul de combustibil sau afla locația vehiculului. Două sisteme audio sunt disponibile: Audio 20 USB și Audio 20 CD. Primul include Bluetooth și face posibilă conectarea unui MP3 player sau a unui iPod. Al doilea sistem audio dispune de interfață pentru carduri SD și de CD player. Mercedes-Benz Clasa X 2018 preț 37.000 EURO

LĂSAȚI UN MESAJ