Mercedes Clasa C 350e 2017

Mercedes Clasa C 350e este noutatea la capitolul hybrid pregătită pentru anul 2017. Cu un motor electric puternic, ce poate parcurge distanța de 31 km, și unul pe benzină în patru cilindrii, dezvolta o putere de 275 CP. Bateria litiu-ion are o capacitate de 6,2 kWh și este răcită cu apa. Poate fi reîncărcată la orice priză sau la stațiile publice de încărcare. Pentru Mercedes Clasa C, este primul model hybrid dotat cu un motor pe benzină în patru cilindrii. Ca și dotare standard, mașina este echipată cu transmisia automată cu 7 trepte 7G-Tronic Plus. De la 0-100 km/h, hybrid-ul accelerează în 5,9 secunde. Pornirea este foarte silențioasă, fiind activată de motorul electric.

Mercedes Clasa C 350e este dotat cu o pedală de accelerație care avertizează atunci când se face trecerea de la morotul electric la cel cu ardere internă, printr-un punct de rezistentă. Tot din gama de dotări standard, face parte și suspensia pe aer, Airmatic, ce oferă un confort maxim pe timpul călătoriei, datorită reglajului electronic pentru ambele punți ale maşinii. Mercedes Clasa C 350e este dotat cu un sistem de climatizare inteligent, care face posibilă setarea temperaturii în interiorul mașinii prin intermediul internetului. Ventilarea sau încălzirea scaunului șoferului, poate fi de asemenea controlată din aplicația instalată pe telefonul inteligent.

Mercedes Clasa C

Mercedes Clasa C Interior

Tot online, poate fi controlat nivelul de încărcare al bateriei, dacă mașina este conectată la rețeaua electrică. La interior, Mercedes Clasa C 350e este finisat cu materiale de cea mai bună calitate. Sistemul de navigație acceptă comenzi vocale, iar head-up display-ul este foarte bine gândit, proiectând informațiile importante direct în câmpul vizual al șoferului. Limuzina este de asemenea dotată cu sisteme de avertizare împotriva neatenției și oboselii sau prevenirea coliziunilor,  funcţii preluate de la Clasa S și E. Mercedes Clasa C 350e schimbă complet viziunea și atenția asupra automobilelor hybrid. Performanțele managementul inteligent al motorului, conferă acestui model performanța dinamică a unei mașini sportive agile.

În timpul franării, energia este recuperată și stocată în baterie. Când pedala de frană este apăsată, motorul electric are inițial sarcina de decelerare, acționând ca alternator. Dacă este necesară o frânare mai fermă, atunci frânele discului vor interveni mecanic. Sistemul inteligent de gestionare a motoarelor, functionează pentru a selecta combinația ideală dintre motorul cu combustie și motorul electric. Această energie poate fi utilizată apoi într-o etapă ulterioară pentru conducerea electrică. Dacă șoferul dorește, poate interveni manual cu ajutorul a cinci moduri de operare și trei moduri de transmisie. Reglarea se face prin intermediul unui comutator al modului de operare, amplasat pe consola centrală.

Mercedes Clasa C

Selectarea unui mod de transmisie specific, permite șoferului să definească anumite funcții. Dacă sistemul radar al funcției ECO Assist identifică un vehicul mai lent înainte, acesta va regla automat decelerarea, utilizând motorul electric. Modul Hibrid este aplicat în funcție de situație și de rută, pentru a obține eficiența maximă din punct de vedere al consumului de combustibil. Modul E utilizat pentru conducerea electrică, este recomandat pentru zonele interioare ale orașului. Modul Charge, permite reincărcarea bateriei în timp ce conduceți motorul cu combustie, fafa a permite motorului electric să funcționeze.

Dacă destinația este cunoscută și datele au fost introduse în sistemul de navigație, solicitarea bateriei este controlată pentru a asigura utilizarea optimă a energiei pe întreaga rută. Pentru deplasarea în zonele urbane, este recomandată o încărcare completă a bateriei, astfel încât vehiculul să poată fi condus eficient și frecvent în modul electric. Interiorul este finisat cu materiale de foarte bună calitate și cu precizie asupra detaliilor. Modelul oferă în mod standard sistemul Attention Assist care poate avertiza asupra neatenției și oboselii. Collision Prevention Assist intervine în cazul unei posibile coliziuni și efectuează o frânare automată dacă șoferul nu reacționează. Acesta funcționează până la viteza de 100 km/h. Mercedes Clasa C 350e preț 51.678 EURO

LĂSAȚI UN MESAJ