Noul Peugeot 308 incorporează toate caracteristicile de asistență din segmentul premium. Peugeot 308 este modelul cu cea mai mare cifră de vânzări, cu peste 760.000 de unități livrate către clienți din întreaga lume. Modelul dispune de conectivitate îmbunătățită prin funcția Screen Mirror și touchscreen cu sistem de navigație 3D. Transmisia automată cu opt trepte împreună cu motorul Diesel BlueHDi 180 S&S sau noul Diesel BlueHDi 130 S&S, scoate în evidență calitățile dinamice. Noua gamă de motoare respectă normele de poluare EURO 6. Modelul beneficiază de șase nivele de echipare: Access, Active, Allure, GT Line, GT și GTi. Noile faruri cu module eliptice cu halogen, sunt disponibile pentru primele trei nivele de echipare. GT Line, GT și GTi beneficiază de sistem de iluminare cu tehnologia LED. Jantele de 16 inci Zycron fac parte din dotarea standard, iar opțional puteți alege modelul Jade de 16 inci sau Saphir Black de 18 inci.

Noul Peugeot 308 va fi disponibil în zece nuanțe de culori inclusiv Pyrite Beige ce inlocuiește Aluminium Grey. Versiunea emblematică GTi, beneficiază de noile nuanțe Coupe Franche, Magnetic Blue și Perla Nera Black. Touchscreen-ul de ultimă generație, este foarte receptiv și ușor de utilizat, la fel ca majoritatea smartphone-urilor. Conectat la Tomtom Traffic, sistemul de navigația 3D vă ghidează în funcție de traficul rutier și vă informează în timp real cu privire la vreme, stații de service și parcări auto. Funcția Mirror Screen reproduce ecranul smartphone-ului pe ecranul tactil al autovehiculului, astfel încât să vă puteți bucura de aplicațiile compatibile. Sistemul de infotainment al noului Peugeot 308, este compatibil cu MirrorLink, Android Auto și Apple CarPlay și acceptă comenzi verbale. Sistemul de asistență Active Safety Brake previne coliziunile cu pietonii sau cu alte autovehicule, acționând sistemul de frânare dacă șoferul nu este atent.

Peugeot 308

Peugeot 308 2018 Interior

Noul Peugeot 308 își avertizează șoferul dacă acesta traversează neintenționat marcajele benzilor de circulație și liniile continue. Dacă conduceți fără oprire timp de peste două ore la viteze mai mari de 65 km/h, sistemele de asistență vă sugerează să faceți o pauză. Camera aflată deasupra parbrizului, analizează sursele de lumină și comută automat între faza scurtă și cea lungă, în funcție de condițiile de iluminare și de trafic. Semnele de circulație și limitatoarele de viteză sunt recunoscute cu ușurință și afișate în permanență la bord. Prin apăsarea butonului MEM de pe limitatorul de viteză, Peugeot 308 va respectă viteza legală impusă de indicatoare. Vehiculul este echipat cu un radar montat în centrul barei de protecție fată. Astfel se păstrează distanța sigură față de automobilele din trafic. Sistemul Active Blind Spot vă avertizează dacă un alt vehicul se află într-un unghi mort și funcționează până la viteză de 140 km/h.

Senzorii ultrasonici montați pe barele de protecție, detectează un spațiu de parcare suficient de mare pentru vehiculului. Sistemul Park Assist vă ajută să vă încadrați perfect, moment în care trebuie să gestionați doar accelerația și frâna. Dacă noul Peugeot 308 este echipat cu transmisia automată EAT8, trebuie să acționați doar frâna. Noile motoare pe benzină cât și diesel sunt din ce în ce mai eficiente și respectă standardul EURO 6 care va intră în vigoare în septembrie 2017. Motoarele diesel inaugurează sistemul NOx, ce incorporează un convertor catalitic de generație a doua SCR (Selective Catalytic Reduction) și un filtru de particule (DPF). Motoarele pe benzină cu turbină și injecție directă, sunt echipate cu filtru de particule GPF. Peugeot 308 este echipat cu noua generație de motoare PureTech 130 S&S în combinație cu transmisia manuală cu șase trepte. Este un motor eficient, performant cu un consum redus de combustibil.

Peugeot 308

Dacă preferați o variantă diesel, noul Peugeot 308 este disponibil și cu motorul BlueHDi 130 S&S. O echipare mai performantă este oferită de motorul diesel BlueHDi 180 S&S. Acesta beneficiază de transmisia automată EAT8, dezvoltată în colaborare cu specialiștii japonezi Aisin. Transmisia este ușor de utilizat datorită controlerului electric ergonomic Shift and Park by Wire. Versiunea GTi oferă cele mai sportive senzații de conducere, fără a sacrifica confortul pasagerilor. GTi este echipat cu motorul THP S&S 270 ce consumă 6 l/100 km cu 139 g CO2/km. De la 0 – 100 km/h acest model accelerează în 6 secunde și este echipat cu un diferențial Torsen. Jantele de 19 inci Carbone, sunt echipate cu anvelope Michelin Pilot Super Sport și discuri de frană frontale de 380 mm. Noul model este produse de fabrica Sochaux din Franța. Peugeot 308 preț 21.740 EURO

LĂSAȚI UN MESAJ